Rólunk Szolgáltatásaink Aukciók Árverési feltételek Kapcsolat Regisztráció/Belépés
Menü
KosárKosár HUHU ENEN
nyil

Kérem adja meg az értesítési adatait

.
Mégse

Kérem adja meg az értesítési adatait

.
Mégse

Kadosa-Kiss József(1964- ): Kegyelem

  • 200 x 200 mm
  • Diópác-papír,
  • jelzés jobbra lent: Kadosa

Ár: 30.000 HUF

Érdeklődöm

1985-89: Magyar Képzőművészeti Főiskola, Budapest, sokszorosító grafika szak. Tagja a Művészeti Alapnak és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületének. Foglalkozik festészettel, grafikával és hangszereket épít.

"...Fontosnak tartom megörökíteni azokat a pusztulni látszó értékeket, melyek számomra leginkább mértékadók. Megpróbálok mércét állítani magamnak anélkül, hogy ezt a nézőre akarnám erőltetni.
Nem szeretném manipulálni a jelenkor agyondigitalizált és virtuális valótlanságaival sem a nézőt, sem a munkáimat. Ebben az intim együttlétben - remélhetőleg - láthatóvá és hallhatóvá válnak a csönd hangjai, amire -véleményem szerint - igazán nagy szükségünk van ebben a "megcsinált" és acsarkodó világban.
Hagyományos technikákat alkalmazok, ami számomra már-már a béke szigetének sejlik - de félek, hogy ez a sziget már szinte lakatlan, vagy ami még borzasztóbb: lakhatatlan.
A hangszerek is egy belső csendben jönnek létre, magam tervezte "portrék". Az egyik hangszer születését filmre vettem, és narrátor segítségével társalogva a nézővel próbálom elmesélni azt a pillanatot, amikor megszületik egy hang, ill. a papíron egy vonal.
Másik szenvedélyem a természetben előforduló formák és a botanika. A bonsai művészet olyan lehetőség a számomra, ami kiegészíti és támogatja azt a szemléletmódot, ami nélkülözhetetlen értékeket hordoz a számomra..."
(Kadosa-Kiss József)

Kapcsolat

1111 Budapest, Bartók Béla 34.
(Gárdonyi tér)

Tel: 06 (1) 784 5852

Mobil: 06 (20) 519 0891

E-mail: href="mailto:moc!pont!trafoadob!kukac!ofni">moc!pont!trafoadob!kukac!ofni

Nyitva: H-P: 10:00 - 18:00

facebook instagram

Bank logo